Wachtwoord-statistieken

Om toegang te krijgen tot Giga's Nederlandse Songtekstenarchief moet een wachtwoord worden aangevraagd. Heel wat mensen hebben dat inmiddels gedaan. De grafiek van het aantal aanvragen per dag, sinds het archief via HTTP te raadplegen is, ziet er als volgt uit:

[grafiek]

De eerste grote piek is de vermelding in de Daily Planet. De volgende serie pieken is het artikel in de Volkskrant en aansluitend optredens in de radioprogramma's 'Niemandsland' en 'Ontbijtradio' De piek in februari 2000 komt door een artikel in Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, de Gelderlander en de Limburger. Die van 29 april 2000 komt door een vermelding in de NetKrant van Het Net, die van 29 en 30 november 2000 door opname in de Libelle nieuwsbrief.

De grafiek begint op 13 juni 1996, daarvoor was er nog geen wachtwoord nodig om de teksten te raadplegen. Deze stonden toen op een ftp-site.

Het totaal aantal uitgegeven wachtwoorden is natuurlijk een stijgende lijn:

[grafiek]

Omdat sommige mensen meer dan 1 keer een wachtwoord aanvragen, is het aantal gebruikers lager dan het aantal wachtwoorden. Van alle uitgegeven wachtwoorden is zo'n 12% voor iemand die al een wachtwoord had.

Natuurlijk is het aantal teksten in het archief ook een stijgende lijn, behalve dan die dip vanwege een dreigende rechtzaak ivm. copyrightschending in februari 2001 en het sluiten in september 2001. Helaas ben ik deze gegevens pas vanaf augustus 1999 gaan bijhouden. Dit is de grafiek:

[grafiek]

[ Home | GNSA ]

Best Viewed With
        Any Browser

©1995-2020 Walter Belgers